Dat is de eerste vraag die een grote fietsfabrikant zijn klanten stelt bij het kiezen van een fiets. Velen weten echter precies wat ze willen. Of het zijn racers, buurtcruisers of mountainbikers. Dan zijn er sommigen van ons die geen idee hebben gekregen in onze zoektocht naar dit als een nieuwe manier van bewegen of een nieuw avontuur.

Het is waar dat een van de belangrijkste vragen die u moet overwegen, is: “Waar zal ik rijden?” Je kunt in de toekomst altijd vooruit lopen van straten tot bergen, maar waar begin je? Misschien is het met een mountainbike omdat je vrienden hebt om mee te doen aan hun off-track regime, of misschien wil je een comfortabele hybride voor fietsen in de stad om je ‘s ochtends latte te krijgen. Bedenk dus eerst welke weg en welke ervaring je wilt.

En wist je dat verschillende fietsen verschillende spieren zullen trainen? Vervolgens wilt u uw zoektocht verfijnen tot die details van de oefening, evenals uw houding, lichaamshoek en comfort.

Dit is je basisfiets. Een van de eerste fietsfabrikanten, Schwinn, maakte deze klassieker in de jaren dertig populair. Het heeft onderdelen die gemakkelijk weer in elkaar te zetten en te vervangen zijn. In de jaren vijftig was het de typische recreatie- en boodschappenfiets in het gemiddelde Amerikaanse huis. Het was het cadeau dat je op kerstochtend bij de boom geparkeerd vond. In de jaren zestig begon de trend voor ongebruikelijke looks, vooral in het frame-ontwerp toen het driehoekige frame veranderde in gebogen en ronde vormen, waarbij soms een van de ijzeren staven ontbrak.

De cruiser is het beste om op verharde wegen en straten te rijden, maar aan het eind van de jaren 50 werd hij ook voor sport gebruikt. Cruiser-fietsen staan ​​vaak bekend als krachtige sportieve tweewielers. Hoewel sportmotoren verschillen qua gedrag, improviseren de nieuwste BMW cruiser-modellen hun transmissieniveaus voor hogere snelheden en rivaliserende sportmodellen.