We zijn allemaal nieuwkomers geweest en in dit bericht gaan we erover praten. Als je net je motorrijbewijs hebt behaald, let dan op, want we gaan je motorkleding aanbevelen: helmen, jassen, handschoenen en alles wat je nodig hebt, zodat je geen fortuin hoeft te betalen, en een paar gratis tips van ons ontvangt. Allereerst: onthoud dat iedereen ooit een beginner was.

De motorhelm

Dit gezegd hebbende, laten we beginnen met het meest elementaire en belangrijkste item, de helm. Waar moeten we naar zoeken? Nou, de helm moet aan alle homologaties voldoen. Dit zie je op de helmetiketten; de Europese homologatie heet ECE 22.05. Beschikbare soorten motorhelmen: volledig gezicht – de klassieker van alle tijden – modulair, waarmee u de kinbalk omhoog kunt brengen, en jet, waarbij het gezicht zichtbaar is. En afgezien van hun formaat, is de andere manier om helmen te classificeren op basis van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. De hoofdstructuur, de schaal genaamd, kan van vezel (glas, koolstof, enz., of verschillende combinaties) of thermoplastisch zijn, die iets zuiniger zijn en niet zo veel slagvastheid hebben. Als je veel in de stad gaat reizen, raden we je misschien een systeemhelm aan. Vezelschaal, die altijd de beste veiligheidsgarantie garandeert en een goede geluidsisolatie heeft en van topkwaliteit is.

LS2 helm

Een andere iets zuinigere optie is de LS2 FF399 Valiant. Het is ook een modulaire helm met de bijzonderheid dat de kinbeugel helemaal naar achteren gaat. Toch nieuwsgierig? Deze heeft een thermoplastische schaal en de sluiting is micrometrisch, een soort sluiting die heel gemakkelijk te openen en te sluiten is. Beide modellen hebben een ingebouwd zonnevizier, een donker vizier onder het scherm dat als een zonnebril fungeert, of je nu de kinbeugel naar beneden hebt of niet. Echt heel erg handig.

Sport motorfietshelm

Als je gas wilt geven op de weg en op zoek bent naar een meer recreatief gebruik dan een helm met een fiberschaal en een dubbele gespsluiting, wat een perfecte mix is ‚Äč‚Äčtussen een sporthelm en een helm voor dagelijks gebruik.

Een motorjas

Zoek voor winter- en tussenseizoen een jas met een uitneembare thermische binnen voering. Voor de zomer is het beter om voor een geventileerd jack te gaan, met microperforaties en mesh-stof die beter ademt.