Nederland is een fietsland. We leren hier van jongs af aan fietsen. Nederlanders fietsen gemiddeld zo’n 15 miljard kilometer (880 kilometer per persoon) op jaarbasis.
Nog meer fun facts: er zijn naar schatting zo’n 22,8 miljoen fietsen in Nederland. Dat is zo’n 1,3 fiets per persoon. Van de 22,8 miljoen zijn er zeker 1,8 miljoen elektrisch.
Het grote voordeel van een elektrische fiets is dat je er in relatief korte tijd lange afstanden mee af kan leggen. Verder heb je weinig last van bijvoorbeeld tegenwind. En je spullen neem je natuurlijk gewoon mee in je fietstas voor elektrische fiets.
Maar waarom gebruiken we fietstassen? En wist je dat niet elke fietstas op een elektrische fiets kan? In dit blogartikel vertellen we je alles daarover.

Waarom fietstassen?

Maar wat zijn nou de voordelen van fietstassen?
Fietstassen geven minder zware belasting tijdens het fietsen. Wat je ook meeneemt: je fiets draagt het gewicht.
Fietstassen zijn van stevige, waterafstotende (ze zijn ook waterdicht te koop) materialen gemaakt, zoals bijvoorbeeld canvas.
Je kan veel spullen kwijt in je fietstassen. Handig als je boodschappen doet of een lange fietstocht gaat maken.
Er is een ruime keuze aan dessins, maar ook aan materialen.
Fietstassen zijn eenvoudig vast te maken aan de bagagedrager van je fiets. Zeker de enkele fietstassen. Die klik je eenvoudig vast aan de bagagedrager.

Fietstassen voor elektrische fiets

Er zijn geen speciale fietstassen voor elektrische fietsen, maar dat wil niet zeggen dat elke fietstas zomaar op een elektrische fiets past. Als je fietstassen aanschaft voor een elektrische fiets, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:
Waar zit de accu van je elektrische fiets precies en hoe groot is deze? Vaak zit de accu onder de bagagedrager. Er is dan minder of soms (bij een grote accu) zelfs géén ruimte om een fietstas te bevestigen. Bedenk ook dat je bagagedrager breder wordt door de accu.
Wil je een enkele afneembare fietstas? Dan zijn de haken om de tas aan de bagagedrager te bevestigen vaak te breed om tussen de bagagedrager en de accu te passen. Ga dan op zoek naar merken die bevestigingshaken hebben, speciaal voor elektrische fietsen. Er zijn ook fietstassen met een (klik)systeem voor de elektrische fiets.
Fietstassen die sowieso geschikt zijn op een elektrische fiets: stuurtassen, zadeltassen en frametassen.

Heb je de geschikte fietstas gevonden? Fietsen dan maar! Wij wensen je veel fijne en vooral veilige fietskilometers!