Paintballen kent iedereen wel. Airsoft lijkt er heel erg op, maar er komt geen verf bij kijken. Bij airsoft maak je gebruik van een nep wapen dat heel erg lijkt op een echt wapen. Ben je geïnteresseerd in airsoft en zou je graag wat meer informatie hierover willen? Dan kan je snel verder lezen. 

De airsoft sport

Airsoft is een sport die nog niet heel erg bekend is. Het lijkt een beetje op paintball, maar airsoft is realistischer. De sport valt in ieder geval onder de categorie schietsport. Bij airsoft zijn er meerdere teams die tegen elkaar gaan vechten door middel van bijvoorbeeld een airsoft pistool. Alles binnen airsoft hoort zo realistisch mogelijk zijn. Denk hierbij aan de kleding en de wapens waarmee er tegen elkaar wordt gestreden. 

Je zou het misschien niet verwachten, maar om mee te kunnen doen aan airsoft is het van belang dat je aan de voorwaarden voldoet. De eerste voorwaarde is dat je achttien jaar of ouder moet zijn. Je mag dan pas beginnen met airsoft. Hiernaast moet je een pas van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging, ook wel de NABV genoemd, hebben. Zonder het lidmaatschap mag je ook geen airsoft wapens hebben die je bij een airsoft shop kan aanschaffen. 

De wapens 

Om deel te kunnen nemen aan airsoft moet je goede wapens hebben. Het is eenmaal de bedoeling dat je het andere team kan afschieten. Airsoftwapens lijken heel erg op echte wapens. Bij airsoft hoort het allemaal realistisch te zijn. De airsoftwapens zien er dus hetzelfde uit, ook vanbinnen. Het gewicht van het wapen hoort ook overeen te komen met een echt wapen. In de wapens zitten plastic balletjes die schiet. Dit zijn hele kleine plastic balletjes die overigens biologisch afbreekbaar zijn. De balletjes zijn zo klein dat je ze bijna niet ziet. Opruimen wordt dan ook lastiger. Wanneer je geraakt wordt door een plastic balletje, lig je uit het spel. 

Verdere uitrusting 

Naast de wapens is de verdere uitrusting ook belangrijk. Een veiligheidsbril is bijvoorbeeld verplicht. Je mag dus niet airsoften zonder een veiligheidsbril op je hoofd te hebben. Dit is heel erg gevaarlijk. Tijdens airsoft wil je zo het liefst helemaal niet opvallen om zoveel mogelijk mensen van het andere team af te schieten. Daarom kan je kiezen voor camouflage kleding. Doe van tevoren onderzoek naar de omgeving waar je airsoft gaat spelen. Zo kan je de kleding daar een beetje op afstemmen.

Het beste is om een t-shirt aan te doen en daarop een vest. Als je het heel warm krijgt, kan je makkelijk je vest uitdoen. Een lange broek is zeker belangrijk, omdat er een kans bestaat dat je over de grond gaat kruipen. Je kan dan wondjes krijgen op je benen en met een lange broek kan je dat voorkomen. Verder kan je extra magazijnen meenemen voor in je wapen. Zo kan je snel een nieuw magazijn in je wapen plaatsen wanneer de ander leeg is. Hopelijk weet je nu wat airsoft een beetje is en wat je ervoor nodig hebt.